Az állásinterjún az alábbiakra figyeljünk oda!

Az állásinterjú egy nagyon fontos mérföldkő, ugyanis, ha ezt az akadályt legyőzzük, akkor miénk lesz a kiszemelt állás. Sokszor apróságokon bukunk el, pedig egy kis odafigyeléssel könnyebben vehetjük az állásinterjút! Nézzük meg, hogy melyek azok a tényezők, amelyekre kiemelten figyeljünk interjún!

  • Legyünk naprakészek a vállalattal kapcsolatban! A HR-esek gyakran tehetnek fel nekünk céggel kapcsolatos kérdéseket! Amennyiben nem tudunk a feltett kérdésekre válaszolni, könnyűszerrel zsebelhetünk be fekete pontokat, amelyek rontják az esélyünket!
  • A kézfogásra is ügyeljünk! Törekedjünk arra, hogy a kézfogás egy határozott rövid mozdulat legyen! Erőfitogtatásnak, és „döglött hal” -nak nincs helye!
  • Ne legyünk elszállva magunktól, mert azt a HR-esek nem szeretik! Találkozhatunk olyan kérdéssel az interjún, hogy meséljünk erősségeinkről! Természetesen büszkének kell lennünk képességeinkre, és eddig elért eredményeinkre, de ugyanakkor figyeljünk arra, hogy mindezt ne arrogánsan tálaljuk!
  • Mindig legyenek kérdéseink az interjú végén! Lássák rajtunk, hogy igenis érdekel bennünket a szakterület!
  • Ügyeljünk megjelenésünkre is, mert az első benyomás mindennél fontosabb! Kiegészítőnek viseljünk egy karórát, mert ez könnyedén feldobja öltözékünket!
  • A legfontosabb, hogy érthetően és határozottan válaszoljunk a feltett kérdésekre! Kommunikációs stílusunk sok mindent elárulhat rólunk!

Vegyük komolyan ezeket a tényezőket, mert ezek befolyásolni tudják az interjú eredményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük