Ezek a tulajdonságok is fontosak, ha munkába szeretnénk állni!

Amikor megpályázunk egy állást, tisztában kell lennünk képességeinkkel. Lehetőleg ne jelentkezzünk könyvelőnek, ha a számokat ellenségeinknek tekintjük. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Az álláshirdetésekben leírják, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznünk ahhoz, hogy betöltsük a meghirdetett pozíciót. Azonban sokszor nem is gondolunk arra, hogy ezeknek a tulajdonságoknak is a birtokában kell lennünk. Ezeket nem szokták mindig beleírni a hirdetésekbe! Melyek ezek?

  • Megbízhatóság: Mondani sem kell, hogy ez alapkövetelmény! A vállalatoknak megbízható munkaerőre van szükségük, különösen a banki szektorban, de minden egyéb területen is!
  • Őszinteség: Az őszinteséget szintén elvárják a munkaadók, teljesen jogosan! Amennyiben problémánk van, akkor a vezetőség sokkal könnyebben tud rajtunk segíteni, ha elmondjuk őszintén mi a probléma!
  • Pontosság: Legyünk mindig pontosak, ha munkáról van szó! Precízen végezzük el a feladatainkat, és mindig törekedjünk arra, hogy hatékonyan végezzük a mindennapi munkafolyamatokat. Akkor haladunk jó úton, ha szeretjük is azt, amit csinálunk, mert így sikereket érhetünk el szakmánkban!
  • Alkalmazkodás: Különösen fontos ez akkor, ha csapatban kell együtt dolgoznunk másokkal. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy nem egyedül dolgozunk, és bizony meg kell hoznunk olyan döntéseket is, amelyek nem mindig előnyösek számunkra. Ún. csapatszolidaritást kell vállalnunk bizonyos esetekben!
  • Jófejség: Furcsának tűnhet, de legyünk jófejek! Ha munkatársunknak halaszthatatlan dolga van, akkor cseréljünk vele műszakot! Legközelebb, ha nekünk lesz szükségünk segítségre, biztosan számíthatunk rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük