Az alábbiakra figyeljünk oda, amikor elolvasunk egy álláshirdetést!

Álláskeresés alatt legyünk türelmesek, és figyelmesen olvassuk el az munkaajánlatokat. Miért is fontos ez? Legfőképpen azért, mert az álláshirdetésekből derül ki, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnünk ahhoz, hogy betöltsük a pozíciót. Amennyiben nincs jogosítványunk, de a munkához előírják, akkor az álláshirdetésből ezt megtudhatjuk, s ha nem felelünk meg pl ennek a kitételnek, akkor kereshetünk tovább! Ha csak felületesen olvassuk el a hirdetéseket, és elmegyünk úgy egy interjúra, hogy 1 vagy több kritériumnak nem felelünk meg, akkor ezzel csak időt vesztegetünk! Többek között ezért is érdemes alaposan végigolvasni az álláshirdetéseket!

Vannak olyan vállalatok, amelyek nemcsak önéletrajzot, hanem motivációs levelet is kérhetnek tőlünk. Ha nem olvassuk el alaposan az álláshirdetést, és csak az önéletrajzunkat küldjük el, akkor meg is buktunk az első „próbán”! Sokszor a cégek tesztelik a jelentkezőket ezzel is, hogy mennyire figyelmesek, és mindent elküldenek-e a megadott e-mail címre!

Ha már e-mail címnél tartunk! A legtöbb cég meghatározza, mit írjunk az e-mail tárgyába! Erre is nagyon figyeljünk, teljesítsük, amit kérnek tőlünk! Ha külön kérik, és mi nem írunk semmit a tárgyhoz, máris elkönyvelhetünk magunknak egy negatívumot!

Az álláshirdetések végén olvashatjuk azt is, hogy bérigényünket adjuk meg jelentkezésünk során! Erre is fokozottan figyeljünk, főleg akkor, ha mindezt külön kérik tőlünk!

Rengeteg feltételnek meg kell felelnünk ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk a vállalatok! Az a fontos, hogy mindig legyünk alaposak, főleg jelentkezésnél, és ne hamarkodjunk el semmit! Ha szükséges, olvassuk el kétszer is a hirdetést, és írjuk fel külön lapra, mit kérnek tőlünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük