Erre is figyeljünk oda, amikor megpályázunk egy állást!

Amikor új állás után nézünk, sok mindenre oda kell figyelnünk! Többek között arra, hogy önéletrajzunkat és motivációs levelünket hibátlanul megírjuk! Ugyanakkor manapság nagyon oda kell figyelnünk arra is, hogy mit osztunk meg a világhálón, főleg a közösségi oldalakon. Akármilyen pozícióról is legyen szó, nézzük át az alábbiakat közösségi oldalunkon:

  • Idővonalunkon megadhatunk magunkról információkat, mint például iskola, munkahely, családi állapot. A beállítások pont alatt beállíthatjuk, hogy mindezt nyilvánossá tesszük, vagy csak ismerőseink láthatnak rólunk információkat. A legjobb, ha „csak az ismerősök” opciót válasszuk.
  • „Az élet iskolája, engem az utca nevelt” -felejtsük el ezeket a kiírásokat. Soha senki nem vesz bennünket komolyan, ha ilyen, és ehhez hasonló információkat adunk meg magunkról!
  • Sok mindent elárulhatnak rólunk a képek is, amelyeket megosztunk idővonalunkon. Természetesen a bulifotóknak mindig örülünk, de álláskeresés alatt kerüljük a bulifotók megosztását, főleg akkor, ha egy komolyabb pozícióról van szó!
  • Amikor az álláskeresés fázisában vagyunk, nem árt, ha frissítjük profilképünket. Az sem baj, ha egy kicsit komolyabb képet készítünk magunkról!

Miért kell ennyire nagy hangsúlyt fektetni a közösségi oldalakra? Azért, mert a HR-esek előszeretettel ellenőrzik le a jelentkezők idővonalát. Ugyanakkor nemcsak a Facebookra, hanem az Instagramra is figyeljünk, mert ha van fiókunk, akkor könnyedén leellenőrizhetik azt is! Álláskereséskor legyünk körültekintőek a közösségi oldalakat illetően!

További cikkek