Az alábbiak mindenkit megilletnek a munkahelyen!

Amikor munkába állunk, jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy minket is megilletnek bizonyos dolgok. Nemcsak a vállalat várhat el bizonyos tényezőket, hanem mi is támaszthatunk követelményeket a céggel szemben. Nézzük meg ezeket közelebbről:

  • Biztonságos és támogató vállalat: Nem szeretnénk naponta veszélyeztetni egészségünket a munkahelyen, éppen ezért a biztonságos munkavégzés mindenkit megillet. A vállalatoknak kötelező tartani munka és balesetvédelmi oktatást. A biztonságos munkakörnyezeten kívül fontos lehet a dolgozók számára a támogatás. Ez megvalósulhat abban is, hogy a munkáltató a fizetésen felül extra juttatásban támogatja a dolgozókat.
  • Kapjunk visszacsatolást a munkáról! Manapság egyre inkább előtérbe kerül a visszacsatolás fontossága, különösen az új generáció tekintetében! A dolgozók szeretik, ha értékelik a munkájukat, s ezzel egyfajta iránymutatást is várnak a vezetőségtől, melyek azok a feladatok, amelyekben még fejlődés szükséges. A vállalatok többségének fel kel ismerni azt, hogy többet kell foglalkozni a dolgozókkal, és nem úgy kell rájuk tekinteni, mint a robotokra.
  • A magánélet is fontos! Váratlan helyzet bármikor adódhat, s ezt egy empatikus vezető megérti. Előfordulhat olyan, amikor a gyerekért nekünk kell elmenni a bölcsődébe, vagy az óvodába! Amennyiben nem tudjuk megoldani, hogy a családból valaki elmenjen érte, nekünk kell érte menni!
  • A főnökünkkel való viszony: Nem kell smúzolni a főnökkel, de egy alapvető jóviszonyt érdemes vele fenntartani. Munkavégzésünk hatékonysága nagyban függ attól, milyen viszonyban állunk vele!

További cikkek