Állásinterjún is figyeljünk oda a megjelenésre.

Amikor állást keresünk, nem feledkezhetünk meg arról, hogy mennyire fontos az állásinterjún való szereplésünk. Igen, egy állásinterjúra fel kell készülnünk, amit sokszor elhanyagolunk, mondván úgy is sikerül. A felkészülésen áll, vagy bukik a sikerünk. Ami még fontosabb, hogy adjunk a megjelenésünkre. Fontos, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, és egy remek öltözékkel ezt el is érhetjük. Gondoljunk arra, hogy az első benyomás mindennél fontosabb, és ha jól nézünk ki, az már félsikert jelent.

  • Öltözékünk összeállítása nagyban függ attól, hogy melyik évszakban megyünk interjúra. Amennyiben most, a téli időszakban, akkor egy elegáns pulóver is jól állhat rajtunk. Ha jobb az idő, akkor inget is felvehetünk. Az a lényeg, hogy ne a megszokott ruházatunkba menjünk el egy interjúra. Figyeljünk arra is, hogy öltözetünk kényelmes legyen, mert ha nem érezzük jól magunkat ruházatunkban, akkor könnyedén az interjú sikere múlhat ezen.
  • Mi a helyzet a kiegészítőkkel? Mindent csak szolidan, elvégre nem divatbemutatóra megyünk! Hölgyek esetében egy kis smink, fülbevaló, karkötő, parfüm nyugodtan megengedett, de fontos, hogy ne vigyék túlzásba! Urak esetében egy karóra ideális lehet az öltözékhez!

Akkor vehetjük sikeresen az akadályokat, ha nemcsak tartalmat fektetünk az állásinterjúba, hanem formát is. Vegyük hát a fáradtságot, és készüljünk fel az interjúra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük