A szabadság és a munka összeegyeztetése

A kikapcsolódás a pihenés minden tekintetben fontos az ember számára. Figyeljünk az időnk beosztására, ne hajszoljuk magunkat túl, tudjuk, mikor kell pihenőt tartanunk. Sokan úgy érzik, hogy most nem mehetnek szabadságra, hogy nem hagyhatják itt a kollégákat. Azonban nem szabad elfelednünk, hogy nekünk is jár a pihenő a szabadság. Bármennyire is akarunk csapatként dolgozni, egy idő után az embernek sok lehet.

Minden évben pontosan tudjuk, mennyi szabadág jár nekünk. Ezt jobb időarányosan kivenni, vagy esetleg arra az időszakra spórolni velük, mikor a cég termelése vagy eladásai ezt engedik, ezzel is tehermentesítve a munkatársakat.

Az idei évünk nem büszkélkedik sok hosszúhétvégében, így ha tehetjük, a pénteki feladatainkat osszuk szét a hét többi napjára, dolgozzunk előre, hogy az utolsó napot hozzá tudjuk csapni a hétvégénkéhez, ezzel egy nagyobb pihenőt beszervezve.

Ha nagyobb szabadságot szeretnénk kivenni, és úgy érezzük, a feladataink fontossága nem várhat, akkor érdemes a pihenő napokon kijelölni egy vagy két órát, mikor a bejövőemailekre vagy telefonhívásokra válaszolunk. Így nem vállunk teljesen elérhetetlenné a kollégák és a főnök számára.

Fontos, hogy az ember szabadság alatt kitudjon kapcsolni és ne a munkahelyi feladataival foglalkozzon. A pihenést tölthetjük aktívan sportolással vagy csak otthon családi körben. A lényeg, hogy pár napot munka mentesen töltsünk. A főnökünk is pontosan megfogja ezt érzetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük