Ezek lehetnek számunkra a legfontosabb tényezők a munkahelyen!

Annak érdekében, hogy hosszútávú munkaviszonyt tudjunk felmutatni, sok tényezőnek kell egyben lennie a vállalatnál. Szerencsére a cégek is tudomásul vették azt a tényt, hogy igenis foglalkozni kell a munkavállalókkal, s az igényekkel, mert manapság nagyon egyszerűen beadják a felmondásukat, s keresnek másik munkahelyet. Milyen feltételeket kell megteremtenie egy cégnek azért, hogy az alkalmazottak ne menjenek el, s milyen feltételek fontosak számunkra, munkavállalóknak?

  • Akárhogy is, egy szervezetnek meg kell teremtenie a harmonikus munkahelyi légkört. Mérgező munkahelyi környezetben egyébként sem lehet dolgozni!
  • A fizetés nagyszerepet játszik abban, hogy mi, munkavállalók meddig maradunk a cégnél! Ha kevés a fizetés, rendes vezetőség ide vagy oda, de tovább állunk, oda, ahol jobban megfizetnek bennünket.
  • Fontos, hogy milyen csapattal dolgozunk együtt. Hiába fizetnek meg bennünket, ha közben nem jövünk ki munkatársainkkal. Gondoljunk csak bele, mennyire lehangoló, és frusztráló is egyben, hogy 8, 10, 11, vagy akár 12 órát kell kibírni olyan emberekkel, akikkel nem találjuk meg a közös hangot.
  • Egyre fontosabb szerepet kapnak az extra juttatások is. Manapság elvárjuk, hogy munkánkat elismerjék, s a fizetés sok esetben már nem elegendő.
  • A rugalmas munkaidő is fontos szempont lehet számunkra.

Láthatjuk, hogy vannak feltételek, amelyeket a vállalatoknak teljesíteniük kell annak érdekében, hogy a dolgozók, vagyis mi, ne vándoroljunk el máshová!

További cikkek