Mit várunk el egy munkahelytől?

Mivel hosszútávon szeretnénk elhelyezkedni egy vállalatnál, érthető, hogy vannak elvárásaink. Amennyiben úgy érezzük, hogy ezek az elvárások nem felelnek meg számunkra, akkor könnyedén másik munka után nézünk. Ma már nem azt a világot éljük, hogy „örülünk, ha van munkánk”. Nagyon sok lehetőség van a munkaerőpiacon, így tehát tudunk válogatni az álláslehetőségek közül. Nézzük meg milyen szempontokat várhatunk el egy cégtől:

  • Időben kapjuk meg a fizetést. Ez alapvető elvárás, hiszen mindannyiunknak meg kell élnünk, ráadásul a kötelező fizetni valók sem tűrnek halasztást!
  • Biztosítva legyenek a megfelelő tárgyi, és személyi feltételek! Mit jelent mindez? Egyszerű példa, a kereskedelemben kártyával is lehet fizetni. Akkor alapvető elvárás, az, hogy a terminál működjön. Másik példa: Az irodában egy számítógépes programot kell használnunk a munkához. Nehezen tudunk úgy dolgozni, ha már a számítógépet, vagy a laptopot sem tudjuk bekapcsolni. A személyi feltételekre kitérve pedig lehetőleg ne egy embernek kelljen 3 munkakört betölteni.
  • Fontos az előléptetési lehetőség is. Jó, ha egy vállalatnál van előrelépési lehetőség. Alapvetően az ember szeret fejlődni, és eredményeket elérni. Legfőképpen hosszú évek után tud unalmassá válni, hogy még mindig ugyanabban a pozícióban vagyunk, és nem történik előrelépés.
  • Elvárhatjuk azt is, hogy munkánkat elismerjék, s ezzel egyidőben megemeljék a fizetésünket. Hatékonyan úgy lehet dolgozni, hogy van motivációnk.
  • A legfontosabb, hogy emberszámba vegyenek bennünket!

Kapcsoljuk be az „álomgyárat”, mert biztosan találunk még olyan szempontokat, amelyek fontosak lehetnek számunkra. Ha a fentebb említett tényezőket a vállalat betartja, akkor alapvetően nagy baj nem lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük