A legfontosabb dolgok egy munkavállaló életében

Jelentkezés során számos dolgot veszünk figyelembe, egyik ilyen a fizetés, ami sokak számára elsőként említendő, azonban nem ez a legfontosabb. Munkavállalói szemmel nézve számos olyan dolgot feltudunk sorolni, ami előrébb sorolandó egy adott fizetés után, mint maga a fizetés. Lássuk mik ezek.

 Egy külföldi felmérés keretein belül több, mint tizenkétezer embert kérdeztek meg arról, hogy mi jelenti számukra a munkahelyi boldogságot, mi motiválja őket és mi az, amit fontosnak tart jelenlegi munkahelyén. Az eredmény sokak számára meglepő lehet. A már említett fizetés, a listán csak a nyolcadik helyen szerepelt. Ezek szerint a fizetés csak egy adott szintig képes minket motiválni és sokkal, nagyobb erővel bír a munkahelyi megbecsülés, a kollégákkal való kapcsolat valamint a kiegyensúlyozott élet.

Egyre nagyobb tudatosság jellemzi a munkavállalókat, éppen ezért, egy álláskereséskor rengeteg információt gyűjtenek össze és mérlegelik a helyzetet. A munkahelyi környezet, a légkör, a fizetésen túli juttatások, a szabadidő, a rugalmasság nagyban tudják befolyásolni a döntésükben. A másik kiemelendő dolog a szakmai fejlődés és annak biztosítása. Sok munkavállaló elhivatott szakmáját tekintve és folyamatos képzés és tanulás útján szeretné magát fejleszteni. Ehhez a cégek segítsége is kell, akik támogatják őket. Lehet ez akár egy nyelvtanulási tréning vagy továbbképzési kurzusok.

További cikkek