Rendszerezzük teendőinket a munkahelyen!

Vannak olyan időszakok, amikor felgyülemlik a munka. Ilyen helyzetben képesek lehetünk bepánikolni, hogy mikorra is fogunk végezni a feladatokkal. A helyzetet bonyolíthatja az is, hogy iszonyatos rendetlenség van íróasztalunkon, és nem találunk semmit, ráadásul az idő is sürget. Mindeközben szólnak, hogy ideje részt vennünk a kötelező megbeszélésen is. Nem csoda, hogy feszültnek érezzük magunkat. Mit tehetünk annak érdekében, hogy kiutat lássunk a káoszból? Adunk pár tippet, ami jól jöhet ilyenkor:

  • Írjuk össze a feladatainkat, és rendszerezzük őket fontossági sorrendbe. Ami nem tűr halasztást, azt vegyük előre a sorban, ami 2 hét múlva esedékes, azt nyugodtan pakoljuk alulra. Határidős feladatot is meg kell csinálnunk? Soroljuk azt be az elsők közé, így nem fogunk kicsúszni a határidőkből.
  • Megbeszélések, értekezletek várnak ránk? A papírcetli ide már kevés lesz, használjuk ki az okostelefonunk nyújtotta lehetőségeket, és jegyzeteljünk mindent telefonunkba. Azért, hogy minden egy helyen legyen, írjuk fel az elvégzendő feladataink listáját telefonunkba, ezzel is megkönnyítve helyzetünket.
  • Szerencsésebb helyzetben lehetünk akkor, ha titkárnőnk is van. Az ő feladata mindezeket észben tartani, így nekünk nem kell aggódni, ha valami esetleg kimenne a fejünkből.
  • Ha magunkra vagyunk utalva, akkor tartsuk észben a következőt: Ha nincs eszünk, legyen noteszünk. Legalábbis legyen Sticky Notes-unk a laptopon, ahová pluszba felírhatunk információkat, amelyek fontosak számunkra!

Érdemes rendszerezni teendőinket a fentebb említett módszerek egyikével, hogy ne uralkodjon el felettünk a káosz!

További cikkek