Várják a bankok az álláskeresőket

Bár a bankok is aggódva tekintenek a jövőbe, és a hitelezés visszaesésére, a feltételek szükségszerű szigorítására számítanak a következő hónapokban, mindennek semmi jele a hitelintézetek karrieroldalain. Hiába a rengeteg extra teher, csaknem 1600 állásajánlat szerepel a nyolc hazai nagybank honlapján. A fúziók, a fiókbezárások sem csökkentik a felvételt. A szokásos területek mellett megjelentek a pénzügyi csalások elleni védelemben, illetve a környezetvédelem, fenntarthatóság területén jártas szakembereket kereső hirdetések.

Bár a bankok is aggódva tekintenek a jövőbe, és a hitelezés visszaesésére, a feltételek szükségszerű szigorítására számítanak a következő hónapokban, mindennek semmi jele a hitelintézetek karrieroldalain. Hiába róttak ki a szektorra extraprofitadót és megnövelt tranzakciós illetéket, hiába kell a Sberbank csődje miatt extra befizetéssel támogatniuk az Országos Betétbiztosítási Alapot (OBA), hiába hosszabbította meg a kormány a kamatstopot és a moratóriumokat, amelyek szintén súlyos tízmilliárdokkal kurtítják meg a szektor nyereségét, és jön ki a szektor szinte minden szereplője a tavalyinál sokkal rosszabb eredményekkel az idén, létszámstop vagy leépítés egyik nagy szereplőnél sincs.Sőt a nyolc nagybank honlapján jelenleg is csaknem 1600 betöltetlen álláshelyre keresnek embert. A legtöbbet ráadásul a Budapest Bankkal nemrég egyesült MKB Bank venné fel, vagyis hiába vonták össze a két hitelintézet működését, és lehetnek emiatt szinergiák, a jelek szerint a Magyar Bankholdingnál még mindig van igény új munkaerőre. A csoport harmadik tagja, a Takarékbank szintén csaknem 200 munkavállalót keres ebben a pillanatban is.

Forrás: napi.hu

További cikkek

Mérnöki fizetések

Jól keresnek a mérnökökJól keresnek a mérnökök

A mérnöki és gyártási területeken tevékenykedő hazai munkaerő-közvetítő és fejvadászcég 2023 szeptemberében készített átfogó országos felmérést a gyártási területeken dolgozó mérnökök körében. A felmérés a mérnökök javadalmazását érintette, és azt,