Új munkaerő-támogatási program indul

A Vállalkozások regionális munkaerő támogatása programban Budapesten és Pest megyén kívüli cégek pályázhatnak vissza nem térítendő bértámogatásra az újonnan felvett, vidéken regisztrált alkalmazottjaik után augusztus 15-től. Új munkaerőpiaci program indul néhány napon belül, amelyben vidéki cégek kérhetnek bérköltség-támogatás az új alkalmazottjaik után.

A projekt célja, hogy nehezebb foglalkoztatási helyzetűek munkába állását segítse – áll a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM)  közleményében. A vidéken napokon belül megnyíló lehetőség akár tízezer fő munkába állását segítheti. A közép-magyarországi régióban pedig változatlanul fut a Vállalkozások munkaerő támogatása program – nyilatkozta Kutnyánszky Zsolt, a TIM iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára. A támogatás célcsoportjába tartozik, aki: nem töltötte be a 25. életévét,25-30 év közötti pályakezdő, 50 év feletti, legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, legalább 6 hónapja regisztrált álláskereső, legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel ,ápolási díjban részesül vagy a felhívásban később felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikének lakosa. A támogatás nagysága az alkalmazott után a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. Ha az új munkavállaló több kritériumnak is megfelel a felsoroltakból, a vállalkozás a bruttó bér és szocho 75 százalékáig igényelheti a hozzázárulást. Egy személy után, napi nyolc óra munkaidő esetén legfeljebb havi 150 ezer forint bértámogatás kapható maximum hat hónapon keresztül. Egyéb részletekről augusztus 15-étől a munka.hu oldalon lehet tájékozódni.

Forrás: haszon.hu

További cikkek

Segített a bértámogatásSegített a bértámogatás

Amennyi munkahely megszűnt a koronavírus járvány miatt, annyit hoz létre a kormány-jelentette ki  Bodó Sándor az  Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A Gazdaságvédelmi akciótervben elindított Munkahelyteremtő bértámogatási programra