Traktorvezetői állás otthoni munkával

Önvezető traktor

Úgy látszik a fejlődés ma még különlegesnek mondható helyzeteket produkál. Nem is gondolnánk, hogy a mezőgazdaságban milyen módszereket lehet alkalmazni például önvezető traktorokkal, melyeket vezetnek, de irodából.

Virtuális traktorkezelőket keres egy amerikai mezőgazdasági vállalat, amelyik azon dolgozik, hogy forradalmasítsa a mezőgazdaságot. Virtuális traktorvezetőket keres a traktorflottája irányítására az amerikai Sabanto vállalat. A Sabanto önvezető traktorokat használ a mezőgazdaságban, a virtuális traktorvezetők tehát valójában nem vezetni fogják a traktorokat, inkább csak azt felügyelik, hogy az önvezető járművek rendesen végezzék a dolgukat – írja a Blikk.

A meghirdetett pozíció valódi neve nem virtuális traktorvezető, hanem autonóm rendszer-üzemeltető. A Sabatonnál úgy gondolják, hogy az önvezető traktorokkal olcsóbb és hatékonyabb gazdálkodást tesznek majd lehetővé. A traktorok irányítása tehát már nem a helyszínen, az irányítófülkében történik, hanem otthonról, számítógép és applikációk segítségével. A technológia lehetővé teszi, hogy egy ember egyszerre több járművet is irányítson.

A munkamenet nagyjából így fest: Hajnalban az úgynevezett virtuális terepkezelőnk (vFO) utasításokat kap a gazdaság vezetőjétől a napi szükséges szántóföldi műveletekről. A helyi személyzet az autonóm rendszert az első mezőbe helyezi. A vFO ezután üzembe helyez egy küldetést, és távolról figyeli azt. A vFO felelős azért, hogy értesítse a helyi gazdaságvezetőt, ha tankolásra van szükség. A munkavállaló hétfőtől péntekig 08:00 és 18:00 között áll rendelkezésre, a munkavégzést home officeban vagy a cég irodájában végezhetik. Az önvezető járművek forradalma ettől még kisebb-nagyobb gondok miatt várat magára.

Forrás: nlc.hu

További cikkek

Álláshirdetés jelentkezés

Kik keresnek ma munkát?Kik keresnek ma munkát?

Azok a munkavállalók jelentek meg a munkaerőpiacon, akiknek ugyan van állásuk, de a reálbér-csökkenést súlyosnak érzik.  Az álláshirdetésekre jóval többen jelentkeznek manapság, mint korábban, mindez azonban úgy történik, hogy a