Tovább korszerűsítik a szakképzési centrumokat

Tovább korszerűsítik a szakképzési centrumokat – jelezte a a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: az idei költségvetésből 9 milliárd forint jut az intézmények fejlesztésére.

Az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint Pölöskei Gáborné Marcaliban, a szakgimnázium és szakközépiskola 100 millió forintból felújított épületének átadásán a korszerű tanműhelyeket a modern szakképzés feltételének nevezte. Az intézmények legfőbb feladata megalapozni az élethosszig tartó tanulás képességét, valamint a munkaerőpiaci követelményekhez igazodó szaktudást – szögezte le Pölöskei Gáborné .A közlemény emlékeztet arra, hogy a kormány az elmúlt két évben 10 milliárd forintból a szakképzési centrumok intézményeinek csaknem a felét korszerűsítette, és rövid időn belül az összes többit is fel akarja újítani.

 

Forrás: propeller.hu

További cikkek

A járvány tanulságaiA járvány tanulságai

Az atipikus foglalkoztatás érdekképviseletei: a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviselete szerint a 2008-12-es gazdasági válsághoz képest jelentős siker és segítség a Covid-19 során a kormányzat részéről