Stagnál a betöltetlen álláshelyek száma Európában

A második negyedévivel azonos szinten, 2,3 százalékon maradt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban 2019 harmadik negyedévében – jelentette az Eurostat. A betöltetlen és az összes (betöltött és betöltetlen) álláshely százalékos arányaként definiált mutató az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül Csehországban volt a legmagasabb (6,2 százalék), majd Belgium (3,4 százalék), Németország és Hollandia (mindkettő 3,2 százalék) következett.

A legalacsonyabb, 0,7 százalékos rátát Görögországban regisztrálták (igaz, még a második negyedévben); Írországban és Bulgáriában 0,8, Spanyolországban 0,9 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya. Uniós átlagban az iparban és az építőiparban 2,0, a szolgáltatások területén 2,5 százalékos volt a ráta. Magyarországon a harmadik negyedévben – csakúgy, mint az első kettőben – 2,5 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya. Az iparban és az építőiparban átlagosan 2,6, a szolgáltatások szektorában 2,3 százalékos volt a ráta.

Forrás: uzletem.hu

További cikkek

Mikor jön a siker?Mikor jön a siker?

Nem népszerű a fizikai munka sem a fiatalok, sem a középkorúak körében. A tény az, hogy a fizikai munka megterhelőbb, mint a szellemi munkakörök, valamint végzése sokszor erős koncentrációt és