Sokan veszik igénybe az adómentességet

A nagycsaládosok egyre inkább élnek a nekik szóló kedvezményekkel. Már több mint 44 ezer nő vette igénybe  a nagycsaládosok szja-mentességét. Erről Tállai András, a  Pénzügyminisztérium államtitkára beszélt.

Elmondta: hónapról-hónapra egyre több nagycsaládos anya él a családvédelmi akció idén életbe lépett újításával: januárban 38 ezren, júniusban pedig már több mint 44 ezren éltek a mentességgel. Tállai elmondta: az első fél évben az újfajta adókedvezmény révén több mint 9,1 milliárd forintot hagyott a családoknál a kormány. A mentesség nemcsak a vér szerinti gyerek után jár, a már felnőtt gyerekeket is figyelembe veszik, és az szja-mentesség nem zárja ki a családi adókedvezmény igénybevételét. Így az anya vagy a saját munkavállalói járulékából vagy az apával közösen érvényesítheti a kisebbek utáni gyermekkedvezményt – mondta Tállai András. A járvány által legjobban sújtotta második negyedév időszaka nyolcszázzal nőtt a jövedelmet szerző, így adókedvezményre jogosuló négygyermekes anyák száma – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: portfolio.hu

További cikkek

Segítség a vállalatoknakSegítség a vállalatoknak

A cégek folyamatos, biztonságos működésének fenntartásáért az ITM praktikus segítséget nyújt a vállalatoknak a járványhullámra való felkészülésben – jelentette ki az ITM államtitkára. Magyarország fenn tudja tartani a gazdasági aktivitását,