Segíteni szeretnék a menekültek foglalkoztatását

Menekült konferencia

Minden országban nagy gond a háborúk okozta menekültáradat fogadása és ellátása, valamint a foglalkoztatásuk. A gond nagy, most Párizsban nagyvállaltok tanácskoztak a megoldásról.

A vállalatok az álláshelyek mellett képzésekkel is segítik a menekülteket. Az Amazon ötezer menekült felvételére tett ígéretet. Több tízezer új álláshely létrehozásáról állapodott meg menekültek számára három éven belül 41 nagyvállalat Párizsban – írja a Világgazdaság. A cégvezetők emellett képzéseket is szerveznek, amivel 250 ezer menekültnek segíthetnek – mondta el Hamdi Ulukaya, az eseményt szervező Tent Partnership for Refugees nevű civil szervezet vezetője.

Az eddig bejelentett 13 680 konkrét állásajánlatból kiemelkedik az Amazon, ami ötezer menekült felvételére tett ígéretet három éven belül, míg a Hilton és a Marriott szállodalánc 1500-1500 munkahelyet hoz létre. Három munkaerő-közvetítő cég további 152 ezer menekült munkába állítására tett ígéretet, a programban szereplő többi vállalat pedig legalább 86 ezer menekült számára ajánlott fel képzéseket. Hamdi Ulukaya szerint a nagyvállalatokat jelentősen motiválta döntésükben az Ukrajnából elmenekült nők helyzete is.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek