Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, de mennyiért ?

Tervbe vették, de még nem biztos, hogy a kormány támogatná az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat.  Varga Mihály pénzügyminiszter az mfor.hu-nak nyilatkozta, hogy az alapot a befolyt tagdíjakból állítják majd fel, így drágulhatnak az önkéntes nyugdíjpénztárak.

Egyelőre még nem kiforrott, hogy egy meglévő garanciaalaphoz csatlakoznának-e a pénztárak vagy saját alapot hoznának létre.

Az mfor.hu egy informátora szerint lehetséges, hogy  egy új alapot állítanak fel,  és a pénztári tagok befizetéseiből teremtik majd elő. Ebből az következne, hogy a pénztári konstrukciók drágulnak, miután egy új költségtípust vezetnének be, a befektetésre nem kerülő „működési alapon” felül. Annak kicsi a valószínűsége, hogy a meglévő költségekből csippentenek le valamennyit a pénztárak a garanciaalapok felállításához.

Forrás: portfolio.hu

További cikkek

Támogatják a vállalkozásokatTámogatják a vállalkozásokat

Öt milliárd forint keretösszegű pályázat keretében pályázhatnak forrásra a hátrányos helyzetű vállalkozások a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban. A Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című pályázatban