Nem mozdul a munkanélküliek száma

Az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 164 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. Az előző három hónapos időszakhoz képest a munkanélküliségi ráta nem változott, és a munkanélküliek száma is a hibahatáron belül mozdult el.

A 15-24 éves fiatal munkanélküliek száma 7 ezerrel, 43 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 2,5 százalékponttal 13,0 százalékra nőtt a múlt év azonos időszakához mérve.  A munkanélküliek több mint negyede ebből a korcsoportból került ki. A legjobb munkavállalási korúak (25-54 évesek) munkanélküliségi rátája 0,3 százalékponttal 3,0 százalékra, az 55-74 éveseké 0,7 százalékponttal 1,8 százalékra csökkent. A foglalkoztatottak átlagos létszáma az augusztus-októberi időszakban 4 millió 520 ezer volt, 18 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Tavasz (március-május) óta 4,5 millió felett alakul.  A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája az előző három hónapos időszakkal megegyező 70,3 százalékra emelkedett – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. Az elsődleges munkaerőpiacon munkát vállalók száma 30 ezerrel nőtt a múlt év azonos időszakához mérve, a magát közfoglalkoztatottnak vallók létszáma 22 ezerrel, 111 ezerre csökkent. A külföldi telephelyen dolgozók száma 11 ezerrel, 119 ezerre emelkedett.

Forrás: privatbankar.hu

További cikkek

Milyen a jó marketinges?Milyen a jó marketinges?

A cégek egyre nagyobb elvárásokat fogalmaznak meg a marketingesekkel kapcsolatban, többek között elvárás, hogy értsenek a projekt menedzsmenthez is. A Paylab Data Research marketing szakemberek munkaerőpiaci helyzetét elemezte 5 közép-európai