Nehezen találnak munkát az álláskeresők

A munkaerőhiány továbbra sem csökken, több szektorban is bővülés tapasztalható az álláskeresésekben. A banki pozíciók esetében 27, a vendéglátásban 14, az építőiparban 5 százalékos a növekedés a tavalyi adatokhoz képest egy friss jelentés szerint. „Az említett szektorokban továbbra is szükség van munkaerőre, nem érezzük a hiány enyhülését” – mondta el Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója.

Az ország legnagyobb HR-szolgáltatójának vezetője szerint ugyanolyan nehéz képzett szakmunkást találni vendéglátós és szállodai pozíciókra, mint korábban, az építőiparban pedig az aktuális beruházások miatt kell továbbra is sok munkavállaló – írja a Világgazdaság. Az autóiparban viszont a szakember szerint elindult egyfajta javulás, bár nem mindenhol azonos mértékben, az elektromos autók alkatrészeit beszállító cégeknél pedig egyáltalán nem. Rossz a helyzet a kereskedelemben is, amelyből leginkább árufeltöltők és eladók hiányoznak, de gyártósori segédmunkásból is egyre kevesebb van. Az épületlakatosok és a géplakatosok sem tolonganak a piacon, és a technológiai területeken is tartós a hiány. Valóságos küzdelem folyik ezenfelül a mérnöki piacon és a pénzügyi területen, az utóbbi esetében könyvelőkre, kontrollerekre és pénzügyi szakértőkre lenne szükség.

Forrás: penzcentrum

További cikkek

Digitális tanfolyam BécsbenDigitális tanfolyam Bécsben

Digi-Winner címmel ötmillió eurós támogatási programot indítottak Bécsben, amelynek keretében akár ötezer eurós támogatást is kaphatnak a digitális technológiákhoz kapcsolódó tanfolyamok résztvevői. A cél, hogy megőrizzék a bécsiek munkaerőpiaci versenyképességét.