Munkatapasztalatot igyekeznek szerezni az egyetemisták

Az egyetemisták zöme, szinte minden harmadik dolgozik az egyetem mellett, legtöbbjük azért, hogy már legyen munkatapasztalata, mire kikerül az oktatásból. Persze sokan azért is dolgoznak, hogy meg tudjanak élni a tanulás mellett.

Ahhoz, hogy a fiatal tehetségek még magabiztosabbak lehessenek, a HR-specialista Adecco Csoport idén is meghirdeti CEO for 1 Month gyakornoki programját. Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint hazánkban minden harmadik egyetemista egész évben, a szüneteket és a vizsgaidőszakot beleértve is dolgozik a tanulmányai mellett. Közülük minden második hallgató véli úgy, hogy munkája szorosan kapcsolódik felsőoktatási tanulmányaihoz, és szintén 50%-uk nyilatkozott arról, hogy azért dolgoznak, mert még a diploma megszerzése előtt szeretne munkatapasztalatot szerezni. Feltehetően ennek is köszönhető az, hogy az egyetemisták többsége (53,8%) jól felkészültnek érzi magát a hazai munkaerőpiacra lépéskor. Az egyetem alatti munkatapasztalat – történjen az bármilyen területen – egyértelműen előnynek számít a munkaerőpiacon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis azt látjuk, hogy a frissdiplomásokkal és a fiatal munkavállalókkal szemben is egyre nagyobb elvárás, hogy rendelkezzenek szakmai tapasztalattal. Ennek hiányában ugyanis több visszautasítást kapnak az állásinterjúkon, mint amennyi zöld jelzést, aminek következtében egy idő után demotiváltakká válhatnak, és feladhatják azon törekvéseiket, hogy a tanulmányaiknak megfelelő szakmában helyezkedjenek el.

Forrás: mmonline.hu

További cikkek

Sztrájk lesz a MOL-nál ?Sztrájk lesz a MOL-nál ?

Az egyoldalúan végrehajtásra kerülő bérfejlesztés dolgozónként átlagosan 7,1 – 7,9 százalékos bérnövekedést jelent, a szakszervezetek szerint viszont a munkavállalói bérigényhez 10 százalékos emelés lenne szükséges. Az elmúlt napokban a Mol