Még nem egyeztek meg a bérekről

BKV bértárgyalás

Még nincs egyezség az idei bérekről a BKV-nál. A tervek szerint a kulcspozíciókban dolgozóknak kiemelt fizetést adnának, de egyéb pótlékokat is javasol a vállalat vezetése.

Folytatódott a bértárgyalás a BKV munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői részvételével annak érdekében, hogy közelítsék álláspontjaikat a 2023-as béremeléssel kapcsolatban – közölte a BKV Zrt. az MTI-vel a kétnapos egyeztetést követően. A közlekedési vállalat felidézte: a menedzsment elkészítette a megállapodás tervezetét, amely az alapbér fejlesztésének mértékén kívül javaslatokat tartalmazott többek között a Budapest pótlék sávos bevezetésére, a szenioritási pótlék emelésére, valamint egy „kulcsember keret” biztosítására, amely a kulcspozíciókban dolgozó munkavállalók bérének kiemelésére adna lehetőséget.

A szakszervezetek képviselői megfogalmazták meglátásaikat és javaslataikat a tervezettel kapcsolatban, javaslataik azonban „heterogének és nem azonos megoldás felé irányultak, ezért a kompromisszum érdekében a tárgyalásokat tovább folytatjuk” – írta a BKV Zrt. „Tekintettel a januári bérkifizetés közelgő időpontjára a munkáltató gyors megoldást fog találni, hogy a munkavállalók már a januári bérkifizetéskor emelt összegű juttatásban részesülhessenek” – olvasható a közleményben.

Forrás. profitline.hu

További cikkek

Megtartani a munkaerőtMegtartani a munkaerőt

A munkaadók igyekeznek megtenni minden tőlük telhetőt, hogy megtartsák a munkaerőt, főként ha  a megfelelő végzettséggel, szaktudással és tapasztalattal rendelkezik. Tudni kell azonban, hogy a munkavállalóknak melyek a valós igényeik,