Legyen pilóta, biztosan el tud helyezkedni

Hogy pontosan mennyi pilóta hiányzik a légitársaságoknál, nehéz megmondani, de egyes becslések szerint sok tízezer lehet a számuk. Az egyik legnagyobb charter légitársaság 100, a Ryanair pedig akár 500 pilótát is azonnal felvenne, de például a kínai polgári légi közlekedésből 100 ezren hiányoznak.

Demeter Csaba, a HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke a Népszavának elmondta:  az Egyesült Államokban már több repülőtársaság is kénytelen volt csődöt jelenteni azért, mert nem volt a működéséhez elegendő számú pilótája, és európai, ázsiai versenytársak sincsenek könnyebb helyzetben. Úgy vélte, jövőre még égetőbb lesz a pilótahiány, ami akár az iparág fejlődését is korlátozhatja, lefékezheti. A helyzet azért állt elő, mert a légitársaságok nem törődtek az utánpótlással, s most tűzoltásként igyekeznek betanítani a leendő pilótákat.

Forrás:adozona.hu

További cikkek

Alap a digitális tudásAlap a digitális tudás

A digitális írástudás régebben azt jelentette, hogy el tudunk küldeni egy e-mailt vagy képesek vagyunk begépelni egy dokumentumot egy szövegszerkesztő programmal. Mára jelentősen átalakult a kifejezés, 2022-ben már azokat nevezzük