Jelentősen visszaesett a járműgyártásban dolgozók száma

Májusban még 233 ezer 600 álláskeresőt tartottak nyilván az országban, áprilisban közel 242 ezret, márciusban pedig 251 ezren voltak azok, akik bekerültek az NFSZ nyilvántartásába. 2022 júniusában 230 ezer 300-ra csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adataiból.

Májusban még 233 ezer 600 álláskeresőt tartottak nyilván az országban, áprilisban közel 242 ezret, márciusban pedig 251 ezren voltak azok, akik bekerültek az NFSZ nyilvántartásába. A koronavírus-járvány előtti állapothoz képest jelentősen visszaesett a járműgyártásban dolgozók száma. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikáiból az derül ki, hogy míg 2019-ben még több mint 181 ezren dolgoztak az ágazatban, addig tavaly 158 ezerre csökkent ez a szám.

További cikkek

Kevés a bolti eladóKevés a bolti eladó

Az egész unió területén keresik a bolti eladókat, nagy a hiány belőlük itthon is, de Németországban, Angliában úgyszintén. Az eladók bére külföldön, illetve az említett országokban jóval magasabb, mint hazánkban.