Hogyan éljük túl a járvány okozta válságot ?

Egyre többen veszítik el a munkájukat a koronavírus okozta járvány miatt. Számukra a szakemberek szerint egyetlen út maradt, ha alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez. Egy munkaerő szervezéssel foglalkozó szakember is megerősítette mindezt, szerinte szépen lassan el kell engednünk annak a világnak az illúzióját, amelyikben eddig éltünk.

Eszter egy munkaerőközvetítő cégnél dolgozik, azok között a szerencsések között van, akinek megmaradt az állása, sőt, napról napra egyre csak halmozódnak a tennivalók, de egyik pillanatról a másikra teljesen új munkakörben, teljesen más kihívások előtt találta magát. Neki sikerült adatptálódnia, és úgy látja, csak az maradhat most a felszínen, aki képes váltani, változtatni az életén, az elvárásain. A munkájukat frissen elvesztett emberek hajlandóak ilyen hirtelen váltani? Eszter szerint ez mintha hétről hétre változna. Mint mondja: első héten, amikor elkezdtük a hívásokat, főként azt éreztem, hogy az emberek válogatósak: ilyen munkát nem, meg az messze van, korán kell kelni… A korábban rendezvényszervezésből élők esetében is azt érzékeltem, hogy nem nagyon akarják elfogadni, veszélyhelyzet van, amelyben minden lehetőséggel élni kell. Nem hitték el, hogy ez tartós állapot lesz. Csak lassan, jó pár nap után kezdtem azt érezni, hogy az emberek felfogták, nincs meló, és sokáig nem is lesz. Most már akit felhívok, azt mondja, hogy mindegy, mit, de dolgozni akarok. Tehát egyre jobban reagálnak az emberek a kialakult helyzetre? Erre nem lehetett felkészülni, és nem lehet rá jól reagálni. Az emberek tudatáig szép lassan eljut, hogy ez egy tartós változás, és lassan kezdik elengedni a fejükben azt az álmot, hogy két hét múlva visszamegyek az irodámba, vagy pincérkedni. Ez a helyzet az egész társadalomra nagy hatással van, ugyanakkor úgy érzem, mintha ennek a bizonytalanságnak nagy összetartó ereje lenne.

Forrás: penzcentrum.hu

További cikkek

Munkaerőhiány vanMunkaerőhiány van

Az észak- és dél-alföldi régióban Szegeden, Kecskeméten és Debrecenben is helyi irodát működtető  WHC Csoport szakemberei első kézből tapasztalják az égető munkaerőhiányt. Rekordszintet ért el a foglakoztatás Magyarországon, ezzel párhuzamosan