„Embert a vasra!„ szlogennel szólították meg a fiatalokat

Honvédségi toborzó

Fiatalos, dinamikus, a digitális technikában jártas generációra van szükség a honvédségnél. A meghirdetett toborzásra már sokan jelentkeztek.

Nagyon jól fogadták a fiatalok a Magyar Honvédség Embert a vasra toborzási ajánlatát/kampányát: több százan jelentkeztek Hódmezővásárhelyen, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna  műsorában.

Sokan jelentkeztek

A miniszter felidézte: „Embert a vasra!” szlogennel szólította meg a fiatalokat néhány héttel ezelőtt, hogy jelentkezzenek a csúcskategóriás Lynx gyalogsági harcjármű személyzetének. Mint mondta, a Lynx üzemeltetése komplex katonai munka, így azokat keresték, akik a leginkább alkalmasak erre a feladatra és őket kiemelt, bruttó 737 ezer forintos illetménnyel honorálják. Hozzátette: olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnapossá kellett bontani, az első jelentkezők már túlestek az egészségügyi, pszichológiai és fizikai felmérésen.

A jelentkezők többsége 25 év alatti

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: a Lynx üzemeltetéséhez más típusú hozzáállásra, egy fiatalos, dinamikus, a digitális technikában jártas generációra van szükség. Hozzátette: ezért is örömteli, hogy a jelentkezők döntő többsége 25 év alatti volt. Jelezte: aki nem fér bele a Kinizsi Dandár Lynx gyalogsági harcjárművel felszerelt gránátos zászlóaljába, annak is adnak ajánlatot a Magyar Honvédség más alakulatainál. Elmondta azt is, a bevonultak egy többhetes alapkiképzést követően kezdik meg kiképzésüket a speciális eszközre.

Forrás: civishir.hu

További cikkek