Csökkent a regisztrált álláskeresők száma 2023 januárjában

Regisztrált álláskeresők

Ötezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon az előző évihez képest. Eddig ilyen pozitív eredményre még nem volt példa. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint sikerült megvédeni a teljes foglalkoztatottságot.

A regisztrált álláskeresők száma 2023 januárjában mindössze 243 578 főt tett ki, ilyen kevés munkanélküli az év első hónapjában még soha nem volt Magyarországon – hívta fel rá a figyelmet Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legújabb adatai alapján. Az előző évhez képest 5 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, 2023 januárjában mindössze 243 578 munkát keresőt tartottak nyilván Magyarországon – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legfrissebb adataiból.

Ez a valaha volt legkedvezőbb eredmény, még egyszer sem nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma az év első hónapjában a rendszerváltás óta – értékelt Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, aki emlékeztetett: 2010 januárjában a regisztrált álláskeresők száma meghaladta a 650 ezret. Szerinte ez az eredmény is rámutat, hogy Magyarországon a munkaerőpiac továbbra is feszes, a háború és a magyarok által elutasított szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is sikerül megvédeni a teljes foglalkoztatottságot és a családokat. A múlt héten a Központi Statisztikai Hivatal is közzétette a decemberi adatokat, az év utolsó hónapjában 190 ezer munkanélkülit tartott nyilván a novemberi 187 ezer után, ami azt mutatja, továbbra sincs drámai változás a hazai munkaerőpiacon.

 

Forrás. vg.hu

További cikkek

Diploma utánDiploma után

A diákok két új felület segítségével átfogó képet kaphatnak felsőoktatási tanulmányaik és munkaerőpiaci lehetőségeik összefüggéseiről. A diplomantul.hu portálon 2020 januárjától elérhetővé vált a diplomás-pályakövetési rendszer frissdiplomás és aktív hallgatói kutatás