Becsapták a munkával az embereket

Áverések

Sajnos még mindig előfordulnak hazánkban is olyan esetek, amikor fiktív munkával becsapják az embereket, pénzt csalva ki tőlük. Rövid idő alatt nagy keresetet ígértek, több ezer ember látta kárát.

Legalább tízezer embert verhettek át online munkával, egy károsult férfi szerint soha senki ne higgyen az ilyenfajta állásajánlásoknak. Tavaly november óta személyesen és online toboroztak embereket, akiknek azt ígérték, hogy internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit. Egyre erőszakosabban próbálkoznak a bűnözők: itt a figyelmeztetés, ezek az új típusú csalások terjednek – Ha bedől, könnyen bottal ütheti a pénze nyomát.

Az RTL Híradójának az egyik székesfehérvári károsult elmondta, hogy először 1,2 millió forintot utalt át a cégnek, ezután kapta csak meg az ígért munkát.- Különböző szintek voltak ebben az online munkában és tartozott hozzá egy befizetés- nyilatkozta a férfi. Elmondása szerint 10 vagy 20-25 videót kellett megnézni. Ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak. Ezekről majd egy közösségi média csoportban kellett beszámolni, ezután számolták ki a munkáért járó pénzt, amit egy darabig meg is kaptak a csoporttagok. Azt ígérték nekik, hogy egy filmelőzetes megnézéséért öt dollárt adnak, mai árfolyamon ez nagyjából 1800 forint.

Egy ideig minden rendben volt, de márciustól teljesen eltűnt a cég. Múlt hét szombaton egyik pillanatról a másikra a cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni. A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott – mesélte a becsapott fiatal. Az RTL információi szerint több, mint tízezer embert csaphattak be, a legkisebb befizethető összeg 48 ezer, a legnagyobb 2,4 millió forint volt. Az átvert férfi mindenkit figyelmeztet: senki ne dőljön be olyan hirdetésnek, amely rövid idő alatt hatalmas pénzt kínál.

 

Forrás: blikk.hu

További cikkek