A jól képzett IT szakember jól keres Magyarországon

Évek óta keresett szakma az informatikusoké, a fizetésük is jóval az átlagbér fölött van. Annak ellenére, hogy az IT szektor is szűkülőben van, hazánkban egyelőre nem kell attól tartani, hogy bárhol is megválnának az informatikusoktól.

Kielemezték az IT-munkaerőpiacot. A junior kategóriában az átlagos bérsáv 690-885 ezer forint között mozog, ám az igazán jók az expert kategóriában 1,4-1,9 milliót is kereshetnek, a topfizetés azonban még ennél is magasabb, akár 3,5 millió is lehet havonta. Bár a globális IT-munkaerőpiac jelentős visszaesést mutat, Magyarországon egyelőre nem várható leépítési hullám – írja a Portfolio a DevQuaterly elemzőcég jelentése alapján.

A jelentésben kitérnek arra, hogy a globális adatok május óta mérséklődő keresletet mutatnak, de Magyarországon inkább bővítésre készülnek az ágazati szereplők. A bővítés mellett a magas bérszint is megmarad az elemzők szerint, akik a szektorban jellemző fizetéseket is górcső alá vették. Találtak ugyan 3,5 millió forintos bruttó fizetést is az expert IT-bérek között, de többnyire 1,4-1,9 milliós sávban mozogtak itt a havi keresetek.

Forrás: szakszervezetek.hu, hvg.hu

További cikkek