A budapestiek nagy része egyetért a pedagógussztrájkkal

Minél iskolázottabb valaki, annál inkább szolidáris. Sokan egyetértenek, mások nem a pedagógusok sztrájkjával. A Pulzus Kutató reprezentatív felmérést készített a napi.hu számára arról, hogy a magyarok egyetértenek-e a pedagógusok sztrájkjával. A válaszadók 67 százaléka egyetért.

18%  részben egyetért vele, hiszen a pedagógusok bére alacsony, de valamilyen más módját választaná az érdekérvényesítésnek. 15% úgy válaszolt, hogy nem ért egyet a tanárok munkabeszüntetésével, mert épp elég kedvezményt kapnak  a hosszú szünetek és a rövid munkanapok révén. A korosztályos bontás szerint azok a legkevésbé toleránsok a sztrájkolókkal, akiket közvetlenül is leginkább érinthet a tanárok munkabeszüntetése. A 18-39 éves korosztály mindössze 64 százaléka értett egyet a sztrájkkal, minden idősebb korosztályban magasabb volt az arány. A felmérés arra is rámutat, hogy minél iskolázottabb valaki, annál szolidárisabb a pedagógusokkal. Települések tekintetében a fővárosban a legmagasabb azoknak az aránya, akik támogatják a tanárok munkabeszüntetését, Budapesten ötből négy megkérdezett egyetértett a sztrájkkal.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek

Mérnöki fizetések

Jól keresnek a mérnökökJól keresnek a mérnökök

A mérnöki és gyártási területeken tevékenykedő hazai munkaerő-közvetítő és fejvadászcég 2023 szeptemberében készített átfogó országos felmérést a gyártási területeken dolgozó mérnökök körében. A felmérés a mérnökök javadalmazását érintette, és azt,