Te melyik zónában vagy jelenleg?

A változás velejárója életünknek. Van az úgy, amikor úgy érezzük, változtatásra van szükségünk, ugyanis nem folytathatjuk így tovább életünket. Új munkahelyet szeretnénk, próbára akarjuk tenni magunkat más munkakörben, el szeretnénk költözni stb. A változtatáshoz azonban kellő elszántság is szükséges, meg kell hát hoznunk ezt az elhatározást. A különböző zónák segíthetnek nekünk abban, miként is hajtsuk végre mindezt, valamint be tudjuk lőni, hol tartunk éppen.

  • Komfort zóna: Ez adja meg számunkra a biztonság és kényelemérzetet, amiben vagyunk. Ugyanakkor, ha ebből nem lépünk ki, soha nem tudunk változtatni jelenlegi helyzetünkön. A változáshoz bátorság is szükséges, éppen ezért kell kilépnünk ebből a zónából. Természetesen ezzel kockáztatunk is, hiszen nem tudjuk, mit hoz a jövő, de ezt muszáj megtennünk, különben nem jutunk egyről a kettőre.
  • Félelem zóna: Meghoztuk az elhatározást, hogy változtatunk életünkön, de a második fázisban találjuk magunkat. Ilyenkor tartunk mások véleményétől, mit szólnak döntésünkhöz, és ez önbizalomhiányhoz vezethet. Képesek leszünk-e egyedül helytállni másik munkahelyen, összejönnek-e a terveink. Ebből a zónából is tovább kell lépni, nem szabad hagyni, hogy elbizonytalanodjunk. Különben is, senki másnak nem kell megfelelnünk, csak sajátmagunknak!
  • Tanulási zóna: Jó úton járunk a változás felé. Ebben a szakaszban a komfortzóna kitágul, és új ismeretekre és képességekre teszünk szert. Képesek vagyunk arra, hogy a problémákat kezeljük, és hatékonyan megoldjuk.
  • Fejlődési zóna: A végső szakaszban a kitűzött céljainkat elérjük, és az álmainkat megvalósítjuk. Mindezek mellett új célokat is kitűzhetünk, amelyeket megvalósíthatunk a jövőben!

Fontos, hogy tartsunk ki elhatározásunk mellett, ha változtatni akarunk! Higgyünk magunkban, így siker övezi majd utunkat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük