Tartsuk be a szabályokat a munkahelyen, s akkor nem kerülünk bajba!

Állást találni nem egyszerű, még nehezebb átmenni egy állásinterjún. Ne gondoljuk azt, ha megkaptunk egy állást, onnantól egyszerűbb lesz a dolog. Ahhoz, hogy hosszútávon megtartsuk pozíciónkat sok mindenben helyt kell állnunk. Milyen feltételeknek kell megfelelnünk azért, hogy ne az utcán találjuk magunkat?

  • Mindig érkezzünk meg időben a munkahelyünkre. Ha 08.00-ra kell mennünk, ez nem azt jelenti, hogy 7.58-kor kell megérkeznünk. Vannak olyan munkakörök, amelyek előkészítést igényelnek. Ha tudjuk, hogy a mi munkakörünk is ilyen, akkor érkezzünk meg legalább fél órával a kezdés előtt, hogy mindenre legyen időnk. Sajnos előfordulhat, hogy önhibánkon kívül késünk a munkahelyről, például a téli időjárásnak köszönhetően. Ha látjuk előre, hogy nem fogunk időben megérkezni a munkahelyünkre, akkor hívjuk fel a vezetőt, vagy munkatársainkat, és tájékoztassuk őket a fejleményekről!
  • Tartsuk be a munkaközi szünetet! A munkaközi szünet általában 30 perces, amely minden alkalmazottnak jár. Ilyenkor van idő az ebédre is. Ügyeljünk arra, hogy a 30 percből ne legyen 45-50 perc. Gondoljunk bele, hogy nem egyedül dolgozunk a cégnél, más is szeretne szünetre menni!
  • Mindig tisztességesen végezzük el a munkánkat. A vállalat jogosan várja el tőlünk, hogy legjobb tudásunk szerint lássuk el feladatainkat, hiszen ezért kapjuk a fizetésünket.
  • Amennyiben csapatban dolgozunk, meg kell tanulnunk alkalmazkodni a többiekhez. Mindenkinek vannak igényei, például egy 10 perces kávészünet, vagy cigiszünet. Ilyenkor előfordulhat, hogy kollégánk munkafeladatait is át kell vennünk erre az időre. Egy jól összeszokott csapatnál ez nem jelenthet problémát!

Rengeteg minden ér bennünket a munkahelyen, ezért meg kell tanulnunk lavírozni az alkalmazkodás és a sikeres munkavégzés között, azért, hogy megkapjuk fizetésünket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük