Vállalaton belüli pozíciók

Szeretünk a cégünkhöz bejárni, de a saját munkaterületünket már kevésbé szeretjük? Úgy érezzük, hogy változásra van szükségünk? Ha egy másik részlegen dolgoznánk, ott hatékonyabban fel tudnánk használni tudásunkat? Lehetnek ilyen gondolataink, azonban a vállalaton belüli váltást alaposan, és megfontoltan kell átgondolni.

  • A legfontosabb, hogy ne verjük nagydobra. Nem kell fűnek, fának elmondani, hogy mire készülünk, főleg akkor, ha még nem is biztos a dolog. Feleslegesen ne pletykáljanak rólunk, ráadásul azt is gondolhatják a kollégáink, hogy csak a szánk járt. Ameddig nem 100%, hogy áthelyeznek minket, ne vegyük félvállról a munkát, rendesen csináljunk meg mindent, ahogy eddig! Ne mutassuk ki, hogy mennyire nem érdekel minket az, amit csinálunk.
  • A legnehezebb dolog, hogy mindezt közölni kell a vezetőnkkel. Mindenképpen ajánlatos felkészülve bemenni hozzá, hiszen kérdésekre biztosan számíthatunk tőle. Miért szeretnénk másik részlegen dolgozni? Miért nem vagyunk elégedettek jelenlegi pozíciónkkal? Ilyen, és hasonló kérdésekre számíthatunk. Természetesen nem mondhatjuk azt a főnöknek, hogy unjuk a munkánkat, ennyi erővel bárki kérhetné áthelyezését egy másik részlegre. Meg kell győznünk a főnököt arról, hogy miért tudnánk hatékonyabban dolgozni egy másik szakterületen.
  • Emeljük ki erősségeinket, de mindezt úgy tegyük, hogy kapcsolódjon az adott terület tevékenységéhez. Kihangsúlyozhatjuk azt is, hogy egy másik területen lehetőségünk lenne a fejődésre, az előléptetésre is.
  • Ne feledjük, hogy a vállalatok elsősorban saját maguk érdekeit nézik, nem pedig azt hogy nekünk mi lenne a legjobb. Próbáljuk meg a vezetőnek elmondani, hogy az érdekeink azonosak a cég által képviselt érdekekkel. Az a közös célunk, hogy sikeresek legyünk, mi, és a vállalat is.
  • Ha sikerült meggyőzni a főnökünket, hogy jobb helyünk lenne egy másik részlegen, és már biztos a dolog, csak is akkor meséljük el kollégáinknak. Amennyiben tehetjük, akkor segítsük munkájukat azzal, hogy felajánljuk nekik, maradunk még egy kicsit, ameddig nem találnak mást a helyünkre, de mi is kereshetünk magunk helyett valakit. Lehetőleg ajánljuk fel azt is, hogy betanítjuk egy hónapig, és adjunk át minden tudást, és információt az új kollégának. Minden bizonnyal így jó szájízzel fognak ránk gondolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük