Minden, amit a brainstorming-ról érdemes tudni!

Vannak olyan feladatok, amelyeket egyedül nem tudunk megoldani, nagyságából, és összetettségéből fakadóan. Bár most sokunk otthonról dolgozik, a technológiának köszönhetően így is lehet jó kis brainstorming-okat szervezni. Mit érdemes tudni az ötletbörzéről?

  • A brainstorming egy remek lehetőség arra, hogy a munkatársakkal együtt készítsük el a projektfeladatot! Leginkább a kreatívügynökségeknél lehet ezt a legjobban alkalmazni!
  • Olyan módszer ez, amelynek köszönhetően a résztvevők szabadon elmondhatják gondolataikat, ötleteiket a feladatokkal kapcsolatban! Fontos tudni, hogy a brainstorming első szakaszában nincs rossz ötlet! Soha nem lehet tudni, hogy melyik ötletet lehet tovább vinni a megvalósítás szintjéig. Az ötletbörze azért is jó, mert sokkal bátrabbá teszi az embereket a véleménynyilvánítás területén. Sokszor az a probléma, hogy az alkalmazottak azért nem merik elmondani ötleteiket, mert félnek, hogy butaságot mondanak. Az ötletbörzének pontosan az a célja, hogy ezt a teóriát eltörölje. Ebben az esetben nincs rossz válasz/ötlet. Szabadon be lehet mondani bármit, ami a feladattal kapcsolatos!
  • Érdemes összeírni minden olyan információt, amely elősegítheti a projektfeladat megoldását!
  • Hol lehet összehívni ötletbörzét? Normális esetben a munkahelyen összeülnek az alkalmazottak egy irodában, és ott tartják meg ezt. Azonban a mostani helyzetre való tekintettel a technológiára lehet csak támaszkodni. Skype-on remekül össze lehet hozni a csapatot, ha ötletbörzét tervezünk. Ehhez nem kell mást tenni, mint közösen megbeszélni egy időpontot, és máris indulhat az ötletelés!

További cikkek