A diákoknak van lehetőségük külföldön tanulni!

Kijelenthetjük, hogy a világ ma már nyitott könyvvé vált. Sokkal több mindenre van lehetőségünk nemcsak munkavállalás terén, de tanulás területén is. Nem elég egyszer kihangsúlyozni, de a tanulás egy életre szóló befektetés. Érdemes hát energiát szánni a tanulásra, mert később meg fog térülni. Éppen esedékes a felsőoktatásba történő jelentkezés, amelynek határideje holnap lejár, tehát 2020. február 15-ig lehet jelentkezni, ha magyar felsőoktatási intézményben szeretnél továbbtanulni.

Elgondolkodtál azon, hogy külföldön folytasd tovább tanulmányaidat? Miért is ne? A világ számos országában tovább lehet tanulni, azonban olyan országot válassz, amelynek az anyanyelvét ismered. Ha az angolban jeleskedsz, akkor érdemes lehet akár Nagy-Britanniát választani. Németből vagy jó? Nem is kell messzire menned, mert a szomszédban, Ausztriában is folytathatod tanulmányaidat.

Miért jó, ha külföldet választod? Sokkal nyitottabb lehetsz majd a világra, új kapcsolatokat építhetsz ki, s mindemellett nyelvtudásodat is tudod fejleszteni. A megszerzett tapasztalatokat pedig később majd az itthoni munkaerőpiacon kamatoztathatod.

Érdemes minél előbb utánajárni a külföldi felsőoktatási szabályzatoknak, nehogy lemaradj a határidőről. Ha mégsem szeretnél most kimenni külföldre, hanem itthon szeretnél inkább továbbtanulni az is lehetséges. Arra ügyelj, hogy holnapig add be jelentkezésedet a felvi felületén. Amennyiben a későbbiekben meggondolod magad a külföldi továbbtanulást illetően, akkor sincs probléma, mert az ERASMUS program keretében ki tudsz jutni külföldre. Ilyenkor a lehetőségek valamivel korlátozottak, mert csak oda lehet menni, ahol az adott egyetemnek kapcsolatai vannak. Érdemes mindezeket az információkat figyelembe venni, mielőtt meghozod ezt a fontos döntést!

További cikkek