Munkakeresés során tisztázzuk gondolatainkat!

Az álláskeresés nem egyszerű folyamat, márpedig azért sem, mert a tökéletes munkát szeretnénk megtalálni! Ehhez persze idő, és elszántság is kell! Mindeközben ott motoszkál bennünk a határidő is, hogy bizonyos időn belül muszáj elhelyezkednünk, különben bajban leszünk! Tartalékaink sem tartanak örökké! Az a fontos, hogy ne essünk pánikba, próbáljunk meg higgadtak maradni, és eközben gondoljuk át, mihez is szeretnénk kezdeni! Gondoljuk át az alábbiakat!

  • Fogjunk magunk elé egy papír, és egy tollat, majd szedjük össze gondolatainkat! Milyen munkakörben szeretnénk dolgozni hosszabb távon, milyen vállalatnál képzeljük el magunkat, és milyen időbeosztásban dolgoznánk szívesen!
  • Hajlandóak vagyunk-e egy kicsivel többet utazni másik városba, vagy csak helyben szeretnénk elhelyezkedni!
  • Ha már megvan a pozíció, amelyben elhelyezkednénk, akkor azt is le kell tisztázni magunkban, rendelkezünk-e megfelelő képességekkel, és tudással a munka elvégzéséhez? Amennyiben nem, akkor tegyünk róla, hogy ez megvalósuljon! (Tanfolyamra történő beiratkozással!)
  • Mi a fontos számunka? A munkavégzés, vagy a sok pénz? Persze mindenki szeretne sokat keresni, de ez tényleg megéri, ha olyan munkát végzünk, amit nem is szeretünk, ráadásul sok stresszel is jár? Ezen is érdemes elgondolkodni!
  • Hogyan tudjuk magunkból kihozni a legtöbbet? Egyedül vagy csapatban? Mennyire vagyunk alkalmazkodóak, és mennyire szeretünk másokkal együtt dolgozni?

Fontos ezeket magunkban letisztázni, hogy konkrét céljaink legyenek a munkakereséssel! Sokkal egyszerűbb úgy állást találni, ha tisztában vagyunk azzal, pontosan milyen munkakörben szeretnénk elhelyezkedni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük