Kinek való a Home Office?

Sokan arra vágynak, hogy otthonról tudjanak dolgozni. Természetesen ez jól hangzik, hiszen így nem kell bejárni a munkahelyünkre, és sokszor jó lenne csendben, nyugodtan végezni a munkánkat. Azonban csak első hallásra tűnhet jó dolognak a Home Office.

Ne felejtsük el, attól hogy otthonról dolgozunk, ugyanúgy hoznunk kell a kívánt eredményt, mintha az irodában lennénk. Ugyanakkor ne hagyjuk számításon kívül azt sem, hogy a Home Office nem való mindenkinek! Nézzük meg a szempontokat, hogy miért!

  • Ahhoz, hogy sikeresen el tudjuk végezni a teendőket, szükség lesz egy időbeosztásra. Vannak, akik egyszerűen nem tudják beosztani idejüket, és nem képesek otthonról dolgozni, mondván hogy otthon nem a munkának élnek!
  • Minden mással foglalkoznak, csak a munkával nem! Megcsinálom még ezt, meg azt, aztán nekilátok a munkának. A végére pedig az eredmény csak egy összecsapott tákolmány lesz, amit jó eséllyel dob vissza a főnök.

Leginkább ezek a szempontok játszanak közre abban, hogy valaki nem tud Home Office-ban dolgozni!

Akkor kinek érdemes otthonról dolgoznia?

  • Mindenekelőtt annak, aki megbízható, és be tudja osztani az idejét!
  • A munkavégzés ideje alatt bármikor a vállalat rendelkezésére áll, bármiről is legyen szó!
  • Aki képes pontosan, és precízen elvégezni a meghatározott feladatokat!

Ha otthonról dolgozunk, hajlamosak lehetünk elhanyagolni magunkat. Napokig ugyanabban a ruhában vagyunk, nem mozdulunk ki, begubózunk. A Home Office-nál figyelni kell arra, hogy az egyensúly ne boruljon fel. Munkaidő után igenis mozduljunk ki, találkozzunk barátainkkal!

Te képes lennél hosszútávon Home Office-ban dolgozni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük