Ha állást keresünk, erre az 5 dologra figyeljünk oda!

Megfogalmazódott bennünk, hogy munkahelyet szeretnénk váltani? Netán elbocsátottak bennünket a cégtől? Elegünk lett, és felmondtunk? Bármi is legyen az ok, új állást kell találnunk. Különösen napjainkban a kérdés költői, vajon mennyire nehéz munkát találni? Kétféle állítást szoktunk hallani manapság. Az egyik, hogy viszonylag egyszerű elhelyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a vállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek. Ugyanakkor a másik oldalról megközelítve, még mindig azt tapasztalhatjuk, hogy a cégek nem hívnak vissza minket, miután beadtuk jelentkezésünket. Mindenki döntse el maga, mi az igazság, de az alábbiakat ne felejtsük el megtenni, mielőtt beadjuk jelentkezésünket egy vállalathoz!

  • Csekkoljuk le közösségi oldalainkat, és távolítsunk el minden olyan bejegyzést, ami kompromittáló lehet számunkra. Mire kell itt gondolni? Egy jól sikerült party maradványaira, vagy egy strandolós közös kép nem igazán előnyös számunkra. Legfőképpen akkor, ha egy középvezetői pozíciót szeretnénk megpályázni! Miért kell kellő hangsúlyt fektetni közösségi oldalainkra? Azért, mert sok esetben a HR-esek előszeretettel keresnek rá a jelentkezőkre, ebből is leszűrve milyen ember lehet a jelentkező.
  • Ha szükséges, frissítsük önéletrajzunkat! Készítsünk új fotót, szerkesszük meg, hogy ne csak a tartalom, de a forma is rendben legyen! 6 másodperces szabály! Ennyi elég, hogy a HR-es eldöntse, érdemes-e önéletrajzunkkal foglalkozni!
  • Legyünk szemfülesek az álláshirdetés elolvasása közben! Ha kérnek tőlünk idegen nyelvű önéletrajzot is, akkor írjuk meg!
  • Motivációs levelet is készítsünk, mert soha nem tudhatjuk, hogy a vállalatok bekérhetik-e tőlünk! Fontos, hogy a motivációs levél ne vázlatszerűen kerüljön megírásra, hanem összefüggő szövegként!
  • Fogalmazzuk meg azt az e-mailt! Röviden, tömören foglaljuk össze, mit és miért küldünk! „ Tisztelt X,Y! Az interneten/újságban található álláshirdetés felkeltette érdeklődésemet, mellékletben küldöm önéletrajzomat, és motivációs levelemet! Tisztelettel: X,Y”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük