Munkahelyet váltunk! Tartsuk titokba, ameddig nincs új helyünk!

A munkahelyváltás nem mondható egyszerű folyamatnak! Megszoktuk már a helyünket, ismerünk mindenkit, de mégis úgy érezzük, a munkánk már nem tartogat számunkra semmit, kihoztuk belőle a maximumot! Addig nem szeretnénk eljönni jelenlegi munkahelyünkről, ameddig nem találtunk újat. Ez teljesen érhető, ugyanakkor nem szeretnénk hangoztatni sem a cégnél, hogy fel fogunk mondani. Mit tehetünk, hogy mindezt titokban tartsuk?

  • Mindenekelőtt ha interneten nézünk álláshirdetéseket, ügyeljünk arra, hogy mindezt inkognitó módban tegyük. A számítógép, ennek a funkciónak köszönhetően nem tárolja az előzményeket, és az adatokat! Senki nem fogja látni, mire kerestünk rá a neten.
  • Új munkahelyre megyünk, ugyanúgy részt kell vennünk állásinterjúkon is! Próbáljuk meg az interjúkat nap végére egyeztetni, így nem kell kifogásokat keresnünk, miért nem tudunk bemenni a még jelenlegi munkahelyünkre dolgozni!
  • Ha lehet, akkor inkább otthonról intézzünk mindent! Érthető, hogy munka után nincs kedvünk állást keresni, de otthon mégiscsak több mindent el tudunk intézni. Ha az álláshirdetésben csak egy telefonszám van megadva, otthonról könnyebben tudunk beszélni a HR-essel, mint munkahelyünkről. Nem is beszélve arról, hogy a vállalatnál bárhol, és bárki meghallhatja azt, hogy miről beszélünk. Otthonról könnyebben át tudjuk nézni önéletrajzunkat, és motivációs levelünket is.
  • Végezetül, ha sikerrel vettük az interjút, és felvettek bennünket az új helyre, akkor mondjuk el a kollégáknak, és a vezetőségnek, hogy felmondunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük