Mérgező munkahelyi környezet? Lépjünk le minél hamarabb!

A minőségi munkavégzést teljes joggal várja el tőlünk a vezetés, de jól dolgozni csak kiegyensúlyozottan lehet, harmonikus légkörben! Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig nyugodt a légkör, hiszen lehetnek időszakok, amelyek stresszesebbek. Azonban fel kell tudni ismerni a mérgező munkahelyi légkört, mert ez hosszútávon csak árthat nekünk. Nézzük meg, melyek lehetnek az árulkodó jelek:

  • Mindenki folyamatosan ideges, egyre több plusz elvárásnak kell megfelelni, ráadásul a túlóra is rendszeressé válik.
  • A kollégák között folyamatos a veszekedés, vagy a vitatkozás, amelynek következtében nem lehet rendesen végezni a munkát.
  • Természetesen minden munkahelyen előfordul a kibeszélés, de ha az rosszindulatú, az eleve mérgező környezetre utal!
  • A munkatársak már csak a munkára szorítkoznak, akkor szólnak egymáshoz, ha nagyon muszáj!
  • A vezetőnek csak negatív véleménye van a munkavégzésről, a dolgozók egy jó szót, annyit nem kapnak!
  • Folyamatosan azt hangoztatja a vezető, ha az alkalmazottak nem végzik jól a munkájukat, ki lesznek rúgva! Nem jó úgy dolgozni, hogy a munkavállalók folyamatosan stresszelnek!

Hosszútávon ilyen környezetben nem jó dolgozni, már csak azért sem, mert lehet, hogy az egészségünk látja majd kárát. Hányszor hallhattuk már azt, hogy sokan gyomorgörccsel mennek be munkahelyükre. Ennek sajnos sok oka lehet. Ha a munkahelyi környezet valóban nem megfelelő, akkor ne féljünk váltani! Gondoljunk arra, hogy máshol csak jobb lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük