Munka és barátság! Vajon tényleg működik a kettő?

Életünk nagy részét a munkahelyen töltjük, és kollégáinkkal együtt kell tudnunk működni, ha munkáról van szó. Ahogy telnek a hónapok, egyre inkább kiismerjük munkatársainkat, s látjuk, kivel találjuk meg a közös hangot. Ugyanakkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a barátság és munka megfér-e egymás mellett?

  • Jó, ha legalább egy olyan munkatársunk van, akivel már baráti kapcsolatot ápolunk. Munka után beülünk közösen egy kávéra, vagy közös programokat tervezünk. Nem mellesleg, akivel szorosabb kapcsolatot ápolunk, a munkával kapcsolatos problémákat, és sikereket is át tudja érezni. Elmesélhetjük barátainknak is, hogy mi történt velünk a munkahelyen, de nem fogják teljesen átérezni azt, amit mi érzünk. Ezért jó, ha van egy „munkahelyi barátunk.”
  • Sokkal jobb az, ha több munkatársunkkal vagyunk baráti viszonyba, mert így sokkal gördülékenyebben megy a munka, és a baráti kapcsolatok összekovácsolják a csapatot.
  • Mit értünk baráti kapcsolat alatt? Tulajdonképpen azt, hogy nemcsak a munkáról beszélünk, hanem megosztjuk egymással magánéletünket is.
  • A legtöbb cég esetében fontos szerepet játszik a csapatmunka. Ha jó viszonyt ápolunk munkatársainkkal, akkor a munkavégzés is sikeresebb lesz.
  • Figyeljünk arra, hogy csak olyan személynek szavazzunk bizalmat, aki már kiérdemelte azt! Sokszor van úgy, hogy csalódnunk kell emberekben, mert teljesen másmilyenek a való életben, mint amit gondoltunk róluk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük