Mikor érdemes munkahelyet váltani?

Alapjáraton olyan munkát válasszunk, amelyet szívesen is csinálunk. Természetesen a munkahelyen nem egyformák a mindennapok. Ha bal lábbal keltünk fel, akkor nagyvalószínűséggel nem lesz jó a napunk. Mi van akkor, ha már hosszú hetek óta feszültek vagyunk a munkahelyen, és azt érezzük, hogy nem szívesen járunk be? Akkor lehet, hogy el kell gondolkodni azon, hogy munkahelyet váltsunk. Nézzük meg közelebbről azokat a szempontokat, amelyek alapján időszerű lehet a munkahelyválasztás.

  • A legfontosabb az, hogy motiváltan, és elhivatottan végezzük el munkánkat. Ha ez nincs meg, akkor a 8 vagy 10 óra, nehezen fog eltelni. Amennyiben úgy érezzük, hogy elveszítettük motivációnkat a munkavégzést illetően, gondolkodjunk el a váltáson.
  • A legrosszabb az, amikor úgy érezzük, hogy munkánknak semmi értelme sincsen. Elvégezzük a kiszabott feladatainkat, de azt gondoljuk, hogy munkánkkal semmihez sem járulunk hozzá. Ezáltal könnyedén jelentéktelennek érezhetjük magunkat. Ha ilyet tapasztalunk, akkor is gondolkodjunk el a munkahelyváltáson.
  • Nagyon fontos a személyes fejlődés, valamint az előrelépés lehetősége is. Elérkezik az a pillanat, amikor a munka már nem tud újat mutatni, egyszerűen belefásultunk a folyamatokba. Mindez lehangoltsággal, és rosszkedvvel járhat.
  • Megváltoznak a munkahelyi kapcsolatok, és viszonyok. Mindenki csak panaszkodik, kibeszéli egymást, olyan szinten, hogy már a munka rovására megy. Nincs rosszabb egy mérgező munkahelyi környezetnél.

Érdemes elgondolkodni mindezen, vajon tényleg szeretjük a munkánkat, vagy csak bemegyünk munkahelyünkre, és elvégezzük a feladatokat? Ha van rá lehetőségünk, ne féljünk váltani, különösen akkor, ha jobb lehetőséget kapunk a jelenleginél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük