Milyen okok vezethetnek ahhoz, hogy felmondjunk? II.

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy milyen események miatt szoktunk felmondani munkahelyünkön. Most pedig ezt a korábbi témát folytatjuk, mert még mindig akad olyan tényező, amely ahhoz vezet, hogy benyújtsuk a felmondást. Folytassuk is okfejtésünket.

  • Előzőleg a megfelelő tárgyi és személyi feltételeknél hagytuk abba, hogy nincsenek megfelelően biztosítva. Mindezek hiánya megnehezíti a munkavégzést. Ugyanakkor beszélnünk kell arról is, hogy a megfelelő munkakörülmények hiánya miatt is könnyűszerrel felmondhatunk. Mire kell itt gondolni? Télen nincs fűtés, nyáron pedig nincs klíma. Az ebédszünetet nem mindenesetben adják ki, vagy ha ki is adják, 30 perc helyett lecsökkentik 15 percre.
  • A vállalat nem teljesíti azt, amit az álláshirdetésben ígért. A fizetésen felül extra juttatást is kapunk. Amennyiben ez nem történik meg, és csak hitegetnek bennünket, természetes, hogy eljövünk a cégtől.
  • A fizetésünket nem kapjuk meg időben, ami a tárgyhónap 10.-ét jelenti. A kifizetések csúsznak, nem annyit kapunk, mint amennyi a munkaszerződésben szerepel. Érthető, hogy mindez kiveri nálunk a biztosítékot, és inkább úgy döntünk, hogy tovább állunk.
  • A vezetőség abszolút nem empatikus. Példának okaként sürgős dolgunk akadt, muszáj elintéznünk. Nem sűrűn fordul elő velünk ilyen, és csak 1 órára kellene távol lennünk a cégtől. A vezető nincs belátással ránk, és nem enged el bennünket. Ebben az esetben könnyedén megrendülhet a vezetőségbe vetett hit, és bizalom, ami akár felmondáshoz vezethet.
  • Szimplán nem érezzük jól magunkat a munkahelyen, mert teljesen másra számítottunk mind a munkafolyamatok, és a csapat szempontjából is. Ilyenkor mindenképpen keressünk másik munkát, ha nem találjuk helyünket a cégnél.

Fontos, hogy váltsunk, ha szükségét érezzük, és ne húzzuk sokáig a döntést. Ha nem érezzük jól magunkat munkahelyünkön, ez csak feszültséget, és stresszt eredményez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük