Mi a fontos számunkra a munkahelyen?

Mivel a munkahelyünket második otthonunknak tekintjük, éppen ezért felmerülhet bennünk a kérdés: számunkra melyek a legfontosabb tényezők munkahelyünkön? Munkahelyen a legtöbb esetben hosszútávra tervezünk, éppen ezért jó, ha kiegyensúlyozottságot érzünk a vállalattal kapcsolatban. Nézzük meg közelebbről, mi lehet számunkra a fontos:

  • Jó csapat: Nem is gondolnánk, de a munkatársak lehetnek ránk olyan hatással, hogy sokáig a cégnél maradunk. A fizetés mindig lehetne jobb, bárkit kérdezünk, sokan ezt a választ adják, de a jó munkahelyi légkör sokszor kárpótolhat bennünket.
  • Szeretjük a szakmánkat: Az esetek többségében sokan dolgoznak olyan munkakörben, amelyet nem szeretnek csinálni, vagy csak szimplán elkényelmesedtek, és nem is akarnak váltani. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha olyan munkát végzünk, amelyre úgy tekintünk, mint a hobbinkra. A munka szeretete is fontos lehet számunkra.
  • Munkatársaink egyben a barátaink is. Különösen kiváltságosnak érezhetjük magunkat, ha a munkatársainkra úgy tekintünk, mint a barátokra, s ők is így tekintenek ránk. Munka után beülünk egy kávéra, vagy egy sörre, közös programokat szervezünk, nyáron pedig jöhetnek a fesztiválok. Szintén kevesen büszkélkedhetnek el azzal, hogy a munkatársakkal baráti viszonyt ápolnak.
  • Bérezés: Akárhogy is, a fizetés is fontos tényező számunkra, mert nem szeretünk létbizonytalanságban élni. Az extra juttatás akár extra motivációt is adhat számunkra, így még hatékonyabban végezhetjük a munkát.
  • A vezető és a köztünk lévő viszony: Egy munkahelyen fontos lehet számunkra az is, hogy milyen viszonyban vagyunk a vezetővel. Nem elfelejteni! Egy vezető akár meg is keserítheti mindennapjainkat a vállalatnál, ha nem vagyunk vele jóban!

További cikkek