Az alábbi elvárásoknak kell a legtöbbször megfelelnünk egy pozíció betöltésekor!

Amikor megpályázunk egy állást, fontos tisztában lennünk azokkal az elvárásokkal, amelyeket a vállalatok támasztanak velünk szemben. A legfontosabb, és leggyakoribb elvárásokat szedtük össze egy csokorba:

  • Kommunikációs képesség: Ezt a képességet már az állásinterjún is lehet tesztelni. Sok minden kiderül rólunk, ahogyan beszélünk. Előnyt jelenthet számunkra, ha rendelkezünk kommunikációs képesítéssel is. Ha megkérdezik tőlünk, miért mi lennénk az alkalmasabb jelöltek a posztra, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a többiekkel ellentétben rendelkezünk kommunikációs végzettséggel is.
  • Nyelvtudás: Ma már alig van olyan állás, amelyhez ne kellene legalább társalgási, vagy középszintű nyelvismeret. Sőt, a legtöbb cégnél már elvárnak egy második idegen nyelvismeretet is. A nyelvtudást is könnyűszerrel letesztelhetik a HR-esek, mégpedig úgy, hogy az állásinterjú egyik pillanatról a másikra átvált idegen nyelvre. Hirtelen, éles helyzetben mutatkozik meg a valódi tudás!
  • Számítógépes ismeretek: A nyelvtudás mellett szükség van számítógépes ismeretekre is. A legtöbbször az Excel, és a Word használatát várják el tőlünk a vállalatok.
  • Tapasztalat: A legfontosabb tényező, amivel rendelkeznünk kell, a megfelelő munkahelyi tapasztalat. Tapasztalattal rendelkező munkaerőt könnyebben felvesznek a vállalatok, mint egy „kezdőt”. Mindez azért van, mert akinek van tapasztalata, sokkal könnyebben feltalálja magát, és egyszerűbben átlátja a munkafolyamatokat, mint egy „kezdő”!
  • Helyi, vagy vállalathoz közel lakó jelentkező: Vannak olyan vállalatok, amelyek kiemelik hirdetésükben ezt az elvárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük