Irodai adminisztrációs munka érdekel? Ezeket kell tudnod róla

Valljuk be, sokkal kényelmesebb egy irodában dolgozni, mint fizikai munkát végezni. A technológiának hála az irodai adminisztrációs munka egy részét akár otthonról is tudjuk végezni. Ehhez persze a vállalat beleegyezésére is szükség van. A „home office” egyre inkább elterjedőben van. Irodában vagy otthonról dolgozunk, képességekkel mindenképpen rendelkezned kell. Melyek azok, amelyeket a legtöbb helyen elvárnak tőled?

  • Az első, és legfontosabb, hogy rendelkezz számítógépes ismeretekkel. A Word-ot, az Excelt, Access-t, és a Power Pointot legalább felhasználói szinten ismerned kell.
  • Egyes vállalatok elvárhatják tőled azt is, hogy profi szinten ismerd ezeket a programokat. Sőt a Power Point helyett már a Prezi is egyre jobban elterjed. Ennek használatáról bővebben a neten találsz információt.
  • A gyorsaság, és hatékonyság minden vállalat erénye, legfőképpen a mai világban. Nem elég ismerni a számítógépes programokat, előnnyel rendelkezel, ha tudsz vakon gépelni.
  • Egy irodai adminisztratív pozícióhoz jó kommunikációs készségnek is birtokában kell lenned. Ehhez a munkához a kommunikációs végzettség passzol leginkább. Gondolj bele, ügyfeleket hívhatsz fel telefonon, fogadhatod a hívásokat, még ha személyesen nem is, de első benyomást így is hagysz magad után.
  • Amennyiben a munkád egy részét „home office”ból végezheted, fontos hogy mindig légy elérhető munkaidőben. A bizalom az egyik legfontosabb erény, ha otthoni munkát vállalsz.
  • Az sem jelent hátrányt, ha rendelkezel tapasztalattal. A vállalatok szeretik a tapasztalt munkaerőt, mert kevesebb időbefektetéssel jár az új dolgozó betanítása.

Természetesen számos egyebet is elvárhat tőled a cég. Manapság a jogosítvány is alapfeltétel lehet egy pozíció betöltéséhez. Ha nincs még jogsid, akkor minél előbb érdemes megcsinálni, mert így a lehetőségek elmenned melletted.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük