6 tipp arra, hogy ne halogassuk a munkát!

Manapság egyre több vállalat hagyja önállósítani alkalmazottait! A feladatok ki vannak adva, amelyeket egy bizonyos határidőig meg kell csinálni! Nem kell attól tartani, hogy a főnök egyfolytában a körmünkre néz, és mindent ellenőrizni akar! Ez a fajta szabadság jót tehet a munkakörnyezetnek, ugyanakkor egy idő után kialakulhat a stressz, mert hajlamosak lehetünk arra, hogy halogatjuk a munkát. „A határidő még úgy is messze van,”- jöhetnek az indokok. Előbb, vagy utóbb meg kell csinálni a feladatokat. Nézzük, meg mit tehetünk annak érdekében, hogy ne fussunk ki az időből, és ne adjunk ki hanyag munkát a kezünkből!

  • Alakítsunk ki egy fontossági sorrendet: Sokszor érezhetjük úgy, hogy a feladatok beterítenek minket, és soha nem fogunk végezni! Érdemes kialakítani egy sorrendet. Melyek azok a feladatok, amelyeket sürgősen el kell végezni, és melyek azok, amelyek még várhatnak!
  • Tervezés az alapja mindennek: Ha határidős, és bonyolult projektről van szó, akkor tervezzük meg, hogy fogjuk megcsinálni. Csináljunk egy vázlatot, és máris könnyebb lesz a megvalósítás!
  • Iktassuk be életünkbe naptárat, vagy határidőnaplót, alkalmazásokat: Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy rendbe szedjük teendőinket. Jobb, ha mindent felírunk, mert így nem felejtjük el elvégezni feladatainkat! Sok applikáció van, amelyek a segítségünkre lehetnek! Figyelmeztetnek, hogy hány nap van még a határidőig, de akár arra is, hogy körülbelül mikorra kellene elvégezni a feladatot!
  • Zárjuk ki a munkát hátráltató tényezőket: Sokkal hatékonyabban dolgozhatunk úgy, ha bezárjuk a facebookot, a messengert egy időre. Minden értesítés csak elveszi figyelmünket a munkáról, és nem haladunk vele.
  • Határozzuk meg a feladatok elvégzésének idejét: Az egyik legjobb módszer arra, hogy ne tornyosuljanak fel a teendők. Legyenek előre terveink: Erre a feladatra 35 vagy 45 percet szánok, és addigra kész kell lennem! Remek motiváló tényező lehet számunkra!
  • Jutalmazzuk meg magunkat, ha elvégeztük a feladatokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük