Jogosítvánnyal kinyílik előtted a világ

Mondhatjuk azt is, hogy jogosítvánnyal szép az élet. Ez így is van, mert egy jogsi és egy személyautó valóban megkönnyíti az életünket. Bármikor adódhatnak olyan helyzetek, amikor nincs időnk várakozni, nyomban oda kell érnünk egy helyszínre. A tömegközlekedés ilyenkor mit sem ér. Különben is, nemcsak a magánéletünkben van nagy haszna a jogsinak, de ha munkát keresünk, máris előnnyel indulunk a többiekkel szemben. Az álláshirdetések többségében már feltételként szerepel a jogosítvány. Néha elcsodálkozhatunk azon, hogy olyan munkaköröknél is előnyt jelent, amelyek nem igényelnek vezetési tudást. Na de miért jó az, ha van jogosítványunk, és milyen munkaköröknél kérik a leginkább?

  • Olyan világot élünk, ahol magasak az elvárások. A jogosítvány egyfajta társadalmi elvárás is egyben. Ha összeül a család, a szokásos kérdések felszínre kerülnek: Van-e gyerek, saját lakás, autó, megfelelő munkahely. Ha rendelkezünk autóval, akkor a családnak elmondhatjuk, hogy ezt kipipáltuk az „elvárási listán”.
  • A személyautó, és a jogosítvány presztízskérdés is egyben. Ha belegondolunk, mennyire viccesen hangzik az, hogy egy üzletember busszal jár dolgozni. Képzeljünk el, hogy egy öltönyös, nyakkendős, aktatáskás fiatalember leszáll a buszról, és bemegy egy irodaházba. Akarva, akaratlanul is megmosolyogtató…
  • Kocsival gyorsabban odaérünk akárhová, mint tömegközlekedéssel. Egy fárasztó munkanap és túlóra után mennyire kimerítő lehet, elcammogni a buszmegállóba, várakozva a buszra, különösen télen, ráadásul késik is.  Nem is beszélve arról, hogy autóval pedig mégiscsak kényelmesebb a közlekedés.
  • Ha ingatlanértékesítőként, vagy marketingesként szeretnénk elhelyezkedni a munkaerőpiacon, jogosítvány nélkül meg se próbáljuk megpályázni a pozíciókat. Ügyfelekkel kell találkozni, ráadásul nemcsak az irodában, hanem akár egy kávézóban, vagy étteremben. Az idő pénz, így tehát ezeknél a vállalatoknál alapvető elvárás a jogosítvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük