Igazi csapatjátékosok vagyunk, ha munkáról van szó?

A vállalatok sok mindent elvárhatnak tőlünk, amikor jelentkezünk egy hirdetésre. A kiváló kommunikációs képességektől kezdve a nyelvtudáson át, a csapatjátékosig, minden számít. Természetesen az önéletrajzunkba beleírhatjuk még az informatikai ismereteket is, azonban minden ki fog derülni rólunk, ha úgy adódik, hogy bekerülünk a céghez. A multinacionális vállalatoknál az egyik legfontosabb a csapatban történő munkavégzés. Mikor vagyunk jó csapatjátékosok?

  • Figyeljünk oda a másikra. Ez azt jelenti, hogy figyeljünk oda erősségeire, majd aknázzuk ki, hogy a másik erőssége, miként tudja kiegészíteni a miénket, és ezt ötvözzük. Az eredmény csak siker lehet.
  • Ha csapatban dolgozunk, akkor tudatosítsuk magunkban, hogy nemcsak egyedül dolgozunk, tekintettel kell lennünk munkatársainkra is. Vannak helyzetek, amikor meg kell tanulnunk alkalmazkodni. Egy csapat akkor működik jól, ha az alkalmazottak számíthatnak egymásra.
  • Érdemes előre letisztázni, hogy kinek, mit jelent a siker. Muszáj megegyezni bizonyos helyzetekben, hogyan dolgozzunk össze, mert csak így lehet sikeres a munkavégzés.
  • Dolgozzunk azon, hogy erős kapcsolatokat tudjunk kiépíteni, mert így sokkal egyszerűbben megy a munkavégzés, pluszban még jól is érezhetjük magunkat a munkahelyen…
  • Törekedjünk arra, hogy megismerjük a többieket, és ne csak a munkáról beszéljünk. Mit szeretnek csinálni szabadidejükben, mi a hobbijuk stb! Sokkal jobb ezekről beszélni egy-két pohár sör mellett!

Ne csak dolgozni járjunk be munkahelyünkre, hanem érdeklődjünk a többiek iránt is. Sokkal jobb úgy dolgozni, hogy ismerjük a másikat, ráadásul jó viszonyt ápolunk a kollégáinkkal. Gondoljunk bele, hogy életünk jelentős részét a munkahelyen töltjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük